DU är BÄST!

Igår när vi satte mål för 2018 kom samtalet in på arbetsglädje. Det var något jag önskade mig i livet, men möttes till min förvåning av en motfråga: Varför önskar du dig arbetsglädje? Varför ska du bara känna glädje?? Jag älskar ALLA mina känslor. 

Så kan det gå om man diskuterar med en coach/terapeut… 😉 Ännu en gång är jag tacksam för ifrågasättanden som vidgar mina tankebanor.

Ja, varför bara glädje? Det har ju varit när jag varit arg i en arbetssituation som jag åstadkommit de resultat jag är mest stolt över. Tårar har runnit under mina starkaste lektioner under min lärargärning. Förtvivlan har fött kreativa och modiga lösningar. Senast jag förmedlade Reiki upplevde jag en stark känsla av vördnad och ödmjukhet.

Tillfredställelse? Autenticitet? Meningsfullhet? Inte enkelt att hitta ett enda rätt ord, men jag känner starkt att 2018 kommer att bli ett år då jag utvecklar mitt förhållande till och tankar och känslor kring arbete. Vad är ett jobb? Behöver det vara jobbigt? Kan fortbildning vara meditation? Kan en skogspromenad vara en oumbärlig del i en kreativ process? Kan en kollega vara någon jag inte känner än? Det blir ett spännande år med ett brett spektrum av arbetskänslor.

Jag lånade denna bild av en av alla nya vänner jag fått under 2017. 

Fear is so 2017. Betyder det att det är fel att uppleva rädsla? Att det är den där enda känslan som är fel? Nä. Men att låta den styra livet, det lämnar jag gladeligen bakom mig. Känn rädslan och gör ändå. Andas djupt in i känslan och ta reda på vad den handlar om. Öppna ögonen och möt. Det kommer jag ge till mig själv och hjälpa andra med under 2018.

Varje dag säger min dotter orden som jag lät bli titel på årets sista inlägg. Du är bäst! Du är jättebäst!

Hon säger det till mig, till övrig familj, släkt, vänner och till och med ibland till främlingar. Ja, och till sig själv. För i hennes underbara 5½-åriga liv har hon aldrig stött samman med Jante. Aldrig har hon heller stött ihop med idén om att någon kan vara bättre än någon annan. Alla är bäst i hennes universum. Alla är älskade.

Denna vackra gåva som jag får varje dag vill jag ge vidare till Dig att ta med dig in i det nya året:

DU är bäst!

Det finns ingen konkurrens. 

Du är underbar och rätt precis som DU är. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *